admin Pelajar yang suka berkongsi pengalaman

Pengisar Daging

2 min read

pengisar daging

Kebanyakan kita merasakan bahawa mengisar daging adalah satu kerumitan. Ramai orang lebih gemar membeli daging cincang sahaja walaupun harganya agak mahal berbanding daging biasa. Tetapi ketahuilah jika anda mempunyai mesin pengisar daging sendiri, ia pasti memudahkan kerja, menjimatkan kos dan pastinya menjamin kualiti dan kualiti masakan anda kerana anda boleh menyediakan daging cincang yang anda pasti benar-benar segar.

Senarai alat mengisar daging ini pasti membantu anda untuk membuat pilihan yang terbaik!

10 Mesin Pengisar Daging Terbaik di Malaysia

1. Mesin Pengisar Daging SUS-304

Mesin Pengisar Daging SUS-304
Sumber: dapurware.com

Anda termasuk orang yang suka membuat masakan rumahan?
Jika iya mungkin mesin penggiling daging SUS-304 bisa menjadi pilihan. Sebuah mesin sederhana untuk menggiling wortel, bawang putih, semangka, merica, kubis, daging dan banyak lagi!

Mempunyai kapasiti besar 2L sudah pasti cukup untuk menyediakan hidangan yang besar. dengan kaedah operasi semudah ABC, hanya tekan untuk berfungsi dan lepaskan untuk berhenti.

Pengisar ini mempunyai 4 bilah lingkaran berbentuk S yang tajam dan kelajuan pemotongan yang pantas. Dengan bekas yang agak mudah dibersihkan, bersaiz kecil dan ringan. Sudah tentu ia membantu makanan anda kekal bersih.

Ia mempunyai bunyi yang rendah dan senyap, jadi proses memasak kekal senyap. Pengisar daging yang paling praktikal untuk digunakan di dapur rumah anda.

Harga pengisar daging SUS-304 hanya Rm49.00. Ia cukup murah untuk memudahkan kerja mengisar daging anda.

2. Panasonic MK-MG1500 Meat Grinder

Panasonic MK-MG1500 Meat Grinder
Sumber: www.fordeal.com

Pengisar daging Panasonic ini adalah salah satu pengisar daging elektrik terbaik di pasaran. Dengan berat sekitar 3.7kg, pengisar daging ini mampu mengisar 90kg daging dengan cekap dalam masa satu jam. Pengisar daging Panasonic ini dilengkapi dengan 3 jenis bilah pengisar untuk julat halus, sederhana dan kasar.

Anggaran harga blender ini RM389.00

3. Deerma Grinder

Deerma Grinder
Sumber: Aliexpress.com

Pengisar elektrik Deerma dengan kapasiti 1.8L dengan keselamatan minimum dan perlindungan bunyi. Mempunyai bilah berkembar yang diperbuat daripada keluli tahan karat primum, menjadikan pisau ini lebih tahan karat dan tahan lama.

Pengisar elektrik ini dilengkapi dengan mangkuk bebas BPA dan selamat untuk makanan. Mudah untuk digunakan dan mudah dibersihkan.

Anggaran harga RM119.000

4. Kenwood Food Mincer

Kenwood Food Mincer
Sumber: archiexpo.com

Pengisar daging Kenwood ini adalah pengisar daging mini terbaik untuk anda. Pengisar ini dilengkapi dengan 2 kawalan kelajuan.

Ia juga dilengkapi dengan sistem yang menghalang aktiviti lain semasa mesin sedang digunakan, jadi mesin ini sangat selamat untuk digunakan. Dilengkapi dengan bilah pengisar keluli yang tajam. Menjadikan daging tercincang dengan sempurna.

Anggaran Harga RM418.00

5. Animore Electric

Animore Electric
Sumber: Shopee.my

Pengisar Daging Animore Electric adalah Pengisar Daging Ringkas edisi terbaru. Boleh campurkan daging dan sayur dengan mudah.

Hanya tekan butang atas, dan pengisar akan menggabungkan seperti yang dikehendaki, dan lepaskan butang untuk menghentikan pengisar.

Mangkuk diperbuat daripada bahan Transparent PC Material dengan isipadu 1.8 liter.

Harga blender ini juga tidak terlalu mahal, hanya RM27.99

6. Philips HR2710 Meat Grinder

Philips HR2710 Meat Grinder
Sumber: Philips-Malaysia

Pengisar daging Philips ini mempunyai reka bentuk yang ringkas dan kelajuan tinggi. Ini kerana Philips dilengkapi dengan motor berkuasa tinggi untuk mengisar daging sehingga berat 1.7kg/min. Membolehkan daging dikisar dalam kuantiti yang banyak.

Selain mempunyai mesin yang berkualiti, pengisar ini juga direka bentuk yang ringkas, supaya penyimpanan mesin pengisar ini tidak memakan banyak ruang.

Mesin ini juga mudah dibersihkan, sekali gus memastikan makanan sihat dan bersih.

Angaran harga RM349.00

7. Tupperware Fusion Master Meat Grinder

Tupperware Fusion Master Meat Grinder
Sumber: Tupperware Blog

Pengisar daging Tupperware ini adalah pengisar manual yang tidak menggunakan elektrik untuk mengisar. Mata pengisaran makanan yang diperbuat daripada keluli tahan karat mampu menghasilkan kualiti pengisaran yang memuaskan.

Bagi ibu bapa yang mempunyai anak yang suka makan nugget, burger, spageti bolognaise dan sosej, blender ini sangat berguna untuk menyediakan makanan kegemaran anak-anak.

Anggaran harga RM415.00

8. Tefal Chopper TEF-DPA171

Tefal Chopper TEF-DPA171
Sumber: Shopee.my

Blender Tefal La Moulinette Chopper DPA171 inidilengkapi dengan pisau baja yang tajam dan cocok untuk menggiling ayam. Kecepatannya yang efisien dan mudah dicuci, menyederhanakan pekerjaan memotong dan menggiling seperti bawang dan sayuran.

Mangkuk gerindanya yang kecil memungkinkannya digunakan untuk menggiling bahan menjadi lebih halus.

Anggaran harga RM275.00

9. Sonifer SF-5003 1500W

Sonifer SF-5003 1500W
Sumber: Ishtari.com

Pengisar ini diperbuat daripada mesin 7630 kuprum (100%) Kotak gear dan sambungan logam tahan lama. Dilengkapi dengan dua bilah pemotong keluli tahan karat berkualiti tinggi.

Pengisar ini mampu memotong daging dengan efektif.

Anggaran harga RM218.90

10. KHIND FPC 500 Food Prcessor

KHIND FPC 500 Food Prcessor
Sumber: Lazada

Pengisar daging Khind ini wajib ada dan merupakan jenama yang sering menjadi pilihan pengguna. Pengisar daging ini dilengkapi dengan 4 bilah pengisar dan mempunyai 2 jenis kelajuan yang boleh dikawal oleh kehalusan julat.

Bilah pisau pengisar diperbuat daripada keluli tahan karat yang sangat tajam dan boleh memberikan hasil julat yang memuaskan.

Anggaran harga RM226.00.


Demikian perbincangan 10 pengisar daging terbaik di Malaysia. Semoga maklumat di atas dapat memberi rujukan baru.

admin Pelajar yang suka berkongsi pengalaman

Pengisar Makanan

admin
4 min read

Leave a Reply

Your email address will not be published.