admin Pelajar yang suka berkongsi pengalaman

Pengisar Makanan

4 min read

pengisar makanan

Adakah anda suka membuat minuman seperti smoothie, jus, milkshake, atau suka mengisar bahan makanan, seperti rempah ratus, membuat makanan bayi?.

Jika ya, anda pasti memerlukan pengisar makanan.

Kerana pengisar membantu mempercepatkan proses penapisan sayur-sayuran, buah-buahan, daging atau sebagainya.

Terdapat juga banyak pengisar di pasaran dan kami telah mengumpulkan beberapa pilihan terbaik untuk anda, dalam semua saiz dan bentuk.

Top 12 Pengisar Makanan Terbaik di Malaysia

1. Silver Crest SC-1589

Sumber: Shopee.com.my

Pengisar ini direka untuk smoothie, jus atau susu soya, memberikan adunan licin yang konsisten. Dilengkapi dengan Motor 1500W yang berkuasa menjadikan kerja pencampuran yang paling sukar menjadi mudah dan mudah. Pecahkan serta-merta makanan seperti buah-buahan, biji-bijian dan kacang.

Tetapan kelajuan berbilang boleh dilaraskan dengan mudah pada bila-bila masa semasa mencampurkan, anda boleh menetapkan sebarang kelajuan yang anda mahu. Anda juga boleh menggunakan pengisar ini dalam pemproses makanan kami untuk membuat smoothie, goncang makanan bayi dan sup, dan memulakan kehidupan anda yang mudah dan segar.

Mempunyai kapasiti besar 2L boleh memenuhi semua keperluan anda. Direka untuk menghancurkan sayur-sayuran, ais buah beku, biji-bijian, biji kopi, jus buah. Buat sorbet dan pencuci mulut sihat yang lain. Ia juga selamat untuk membuat makanan bayi.

Selain itu, pengisar makanan dengan periuk kera berkapasiti besar ini sesuai untuk hidangan keluarga, hiburan dan komersial. Balang kacau kekerasan tinggi gred makanan, tahan haba, anti-asid dan beralkali, sihat dan tahan lama.

Pengisar smoothie kami boleh melaraskan kelajuan dengan mudah untuk mencapai pelbagai tekstur. Mudah dibersihkan, kukuh dan tahan lama, boleh digunakan untuk masa yang lama.

Dengan harga Rm 130.99 anda sudah mendapat kemudahan membuat makanan dan minuman.

2. Kissen Multi-Functional G31809134

Sumber: Shopee.com.my

Kissen Multi Functional dilengkapi dengan “Food Processor” sebagai fungsi utama. Semua alatan memasak seperti menghiris dan mengisar (nipis) boleh didapati dengan mudah, cepat dan selamat. Mempunyai reka bentuk yang menarik (warna merah bergaya, anti gelincir dan mudah dipegang).

Bahagian bawah tidak licin. (Menghalang badan daripada bergerak atau jatuh semasa bekerja) dan mudah untuk membersihkan permukaan dan bahagian dalam pengisar.

Pengisar ini dilengkapi dengan 1 Set Bekas Makanan (5pcs), 1 x Badan (Warna Merah), 1 x 1L Jag (dengan Penolak), 1 x 800ML Pemproses Makanan (dengan Penolak), 1 x Dual Julienne & Slicer, 1 x S Chopper Blade, 1 x Lurus Botol 700ml (dengan Tudung Minuman Langsung), 1 x 300ml Cawan, 1 x Bilah Silang, 1 x Bilah Silikon, 1 x Tudung Shaker (dua belah), dan 1 x Tudung Kekal Segar.

Pengisar kissen pelbagai fungsi mempunyai voltan AC220 – 240V FREGUENCY: 50/60Hz dengan ARAS KUASA INPUT: 380W RPM: 21,000 RPM PLUG.

Anggaran harga RM218.00

3. KitchenAid Diamond Blender

Sumber: Lazada

Bagi mereka yang mempunyai bajet lebih dan mahukan sesuatu yang tahan lama dan berkuasa, pilihlah produk blender dari pada jenama KitchenAid ini. Ia mudah untuk dicuci dalam ‘dishwasher’.

Dengan kapasiti 1,75 L dan 5 kelajuan, anda pastinya boleh mengisar pelbagai bahan dengan mudah dan cepat. Tapi, reka bentuknya mungkin agak tinggi jadi anda mungkin menghadapi sedikit kesukaran untuk mengeluarkan bahan yang melekat di bahagian bawahnya.

Anggaran harga: RM 1,399.00.

4. Butterfly B-592 Commercial Heavy Duty Blender

Sumber: Shopee.com.my

Jika anda sedang mencari pengisar untuk kegunaan yang agak berat, ini adalah pengisar untuk anda. Ia boleh mengisar ketulan ais dengan baik dan mempunyai 6 mata pu yang tidak berkarat. 

Malah, bahagian bawah juga mempunyai ciri anti-gelincir yang sangat selesa sehingga anda tidak perlu memegangnya untuk bergerak secara tempatan semasa digunakan. Tambahan pula, ia juga kurang bising jika dibandingkan dengan pengisar biasa yang lain.

Anggaran harga rm375.00

5. Samu Giken Multifunction Blender Set 7 In 1 SG-MFB1400B

Sumber: Shopee Melayu

Sekarang, banyak syarikat pengeluar sudah mula menghasilkan set blender yang mempunyai pelbagai fungsi pada harga berpatutan. Dengan set ini, anda boleh mengisar bahan anda berdasarkan keperluan tanpa perlu menggunakan pengisar makan yang berbeza-beza.

Disamping itu, ia juga mempunyai kuasa sebanyak 400W dan sangat sesuai dengan kegunaan harian. Namun begitu, ia mungkin tidak begitu seuai digunakan untuk mengisar ketulan ais karena itu mungkin menyebabkan kerosakan pada bilahnya.

Taksiran harga pengisaran ini ialah RM119.60

6. Toshiba 6002 1,5 L Ice Blender BL-60PHNMY

Sumber: www.jpstrading.my

Produk blender daripada Toshiba ini mempunyai ciri anti slip, agar ia kekal tidak bergerak semasa anda menggunakannya. Malah, produk ini juga mempunyai 2 kelajuan sama seperti pengisar makanan biasa serta tidak begitu digalakkan untuk penggunaan yang berat.

Jadi, jika anda mencari sesuatu yang masih bolek melakukan tugasnya dengan baik beserta harga yang berpatutan, cubalah produk pengisar makanan ini.

Anggara harga blender ini adalah RM109.00

7. Philips Daily Collection 450 W 1,0 L Blender HR2059

Sumber: Shopee Malaysia

Biasanya pengguna pengisar yang kerap boleh merosakan peralatan anda karena ia terlebih panas dan lain-lain. Jadi, produk ini didatangkan dengan ciri built-in safety precautions, bagi melindungi motor daripada menjadi terlalu panas dan rosak.

Malah, ia juga didatangkan dengan satu bekas tambahan dan mempunyai 4 bilah yang tahan karat bagi kegunaan jangka masa panjang.

Harga blender ini berkisar RM134.00

8. Panasonic MX-900M 350W 1.2L Blender

Sumber: Senheng.com

Blender ini mungkin adalah produk blender biasa seperti yang anda lihat di kebanyakan kedai elektronik, namun produk ini sebenarnya menggunakan titanium micro cutter berbanding saber cutter biasa untuk memberikan hasil yang lebih baik.

Malah, bagi penggemar kopi anda juga boleh mengisar biji kopi anda dengan lebih mudah menggunakan produk ini. Ia juga tidaklah begitu mahal dan masih berguna dengan baik seperti produk-produk berjenama yang lain.

Anggaran harga RM150.00

9. Magimix 1.8 L Le Blender

Sumber: magimix.co.uk

Dengan penampilan klasik, tanpa omong kosong, Le Blender dari Magimix adalah pilihan langsung jika anda mahukan pengisar kaunter. Ia mempunyai dail kuasa dan tiga butang yang mudah digunakan untuk mengawal pengisar itu sendiri, dan campuran yang direka dengan baik menjadikannya tindakan mencincang dan mengadun.

Salah satu ciri yang sangat bagus hadir semasa penggunaan – sama sekali tidak terlalu kuat, berbanding dengan kebanyakan pesaing, yang merupakan sesuatu yang anda akan hargai dari masa ke masa, semakin banyak anda menggunakannya.

Selain itu, tetapan pembersihan yang bijak membolehkan anda dengan mudah membuang kotoran yang tersisa setelah campuran tertentu.

Anggaran harga RM550.00

10. Vitamix S30

Sumber: vitamix.com

Sekiranya anda benar-benar ingin mengambil langkah dari Nutribullet yang membuka senarai kami tetapi tidak semestinya ingin meninggalkan prinsip bahawa ia harus agak kecil, Vitamix’s S30 adalah pertaruhan yang bagus.

Ia seperti versi mewah dari pengisar itu, dengan sedikit kawalan pada unit asas. Anda mendapat lebih banyak kekuatan juga, yang bermaksud anda boleh mempercayainya untuk menjumlahkan makanan yang lebih luas dan lebih sukar daripada setara yang lebih murah.

Walaupun begitu, dengan harga penuh S30 boleh menjadi sedikit larangan – jika anda dapat memberikan potongan harga kerana sudah lama tidak keluar, itulah cara yang lebih baik untuk memilihnya. Dengan bekas yang lebih besar, dan reka bentuk yang bagus, mungkin juga sedikit lebih mudah disesuaikan.

11. Smeg BLF01

Sumber: smeg.com

Peralatan dapur Smeg segera dikenali dengan reka bentuk ikonik dan warna khasnya. BLF01 tidak berbeza dan akan sesuai dengan unit lain dari Smeg dengan lancar jika anda mempunyai. 

Anda boleh mengambilnya tanpa melanggar bank, dengan sedikit kesabaran, dan sangat sesuai bagi mereka yang ingin mengadun dan juga menginginkan pengisar yang mereka tidak malu untuk keluar.

Sama ada anda ingin menghirup ais, buah atau sayur-sayuran yang dimasak, BLF01 mampu memilikinya, dan mempunyai bekas kendi penyukat yang bagus untuk dicurahkan setelah selesai. Ia dibina dengan kukuh dan mempunyai sentuhan pintar, menjadikannya pesaing sebenar.

12. Philips Avance Collection 1400W 2.0L Blender HR3652

Sumber: comfly.eu

Dengan ciri kuasa 1400W, anda pasti kagum akan kebolehannya mengisar bahan dengan baik dan cepat. Malah, motornya boleh berputas sebanyak 35000 bagi setiap minit serta mempunyai asas yang kukuh agar ia kekal setempat semasa menawan dan canggih, anda pasti mahukannya didapur anda.

Ia juga mempunyai kapasiti yang besar serta menggunakan kaca yang lebih tahan lama dan tahan lasak.

Anggaran harga RM488.00


Demikian pembahasan pengisar makanan terbaik saat ini, semoga info di atas dapat menjadi bahan rujukan ketika membeli pengisar makanan.

admin Pelajar yang suka berkongsi pengalaman

Pengisar Daging

admin
2 min read

Leave a Reply

Your email address will not be published.