admin Pelajar yang suka berkongsi pengalaman

Peti Ais 2 Pintu

3 min read

peti ais 2 pintu

Adakah anda akan membeli peti sejuk 2 pintu? Jika ya, artikel ini sesuai untuk anda baca terlebih dahulu. Kerana di sini kami akan membincangkan secara terperinci tentang peti ais 2 pintu yang kini menduduki kedudukan terbaik di Malaysia. Supaya membantu anda dalam menentukan pilihan peti ais yang paling sesuai dengan keperluan Anda.

Tetapi sebelum masuk ke jenis peti ais 2 pintu yang terbaik, di sini kami akan kongsikan petua yang boleh anda gunakan sebelum membeli peti sejuk.

Cara Pilih Peti Ais

1. Kapasitas dan ukuran lemari es

Apa yang anda perlu ambil perhatian semasa membeli peti ais, pastikan dahulu kapasiti dan saiz peti ais yang bakal anda beli itu bersesuaian dengan keperluan dan keadaan rumah anda.

2. Penggunaan Elektrik

Faktor seterusnya ialah penggunaan elektrik. Pastikan bila anda hendak membeli peti ais mengikut voltan elektrik di rumah anda.

Peti Ais 2 Pintu Terbaik di Malaysia

Peti Ais 2 Pintu Samsung

1. Top Mount Freezer with Mono Cooling, 340L (RT29K501JS8/ME)

Peti Ais Samsung 2 Pintu Top Mount Freezer
Peti Ais Samsung 2 Pintu Top Mount Freezer

Peti sejuk ini dilengkapi dengan Digital Inverter Technology (DIT) yang secara automatik melaraskan kelajuan pemampat sebagai tindak balas kepada permintaan penyejukan pada 7 tahap. Ia menggunakan kurang tenaga, meminimumkan bunyi dan mengurangkan haus untuk prestasi yang tahan lama.

Pencahayaan LED berkecekapan tinggi adalah lebih langsing, lebih sejuk dan lebih jimat tenaga daripada pencahayaan konvensional. Terletak di bahagian atas, menerangi setiap sudut dengan cantik dan cemerlang, memastikan penglihatan yang lebih baik.

The Big Guard membuatkan anda menyimpan bekas besar susu dan jus di pintu, bersama-sama dengan dua baris tin minuman dan botol. The Big Guard juga bagus untuk menyejukkan botol minuman tinggi.

Peti ais 2 pintu ini mempunyai kapasiti 340L dan berat 50.5kg.

Harga Top Mount Freezer With Mono Cooling ini berkisar RM1,700.00.

2. French Door with Twin Cooling, 511L (RF48A4000B4/ME)

Peti ais 2 pintu French Door with Twin Cooling
Peti ais 2 pintu French Door with Twin Cooling

Peti sejuk ini dilengkapi dengan Twin Cooling Plus yang mampu mengoptimumkan suhu dan kelembapan dalam peti sejuk dan freezer menggunakan independent cooling. Twin Cooling Plus memelihara makanan dalam keadaan optimum dan melindungi rasa alaminya dengan menghalang bau daripada bercampur. Dengan tahap kelembapan yang tinggi dalam peti sejuk makanan mudah rosak kekal lembap dan segar.

Peti ais samsung 2 pintu ini memiliki desain side by side. Reka bentuk yang bersih dan kontemporari menampilkan pintu rata minimalis yang cantik dengan pemegang ceruk. Ia juga mempunyai paparan LED hadapan yang bergaya, jadi ia mudah untuk mengakses fungsi dan memantau status peti sejuk.

Peti sejuk 2 pintu ini dilengkapi dengan Digital Inverter Compressors yang melaraskan kelajuannya secara automatik sebagai tindak balas kepada permintaan penyejukan. Selain itu, peti sejuk ini tidak mengeluarkan bunyi yang bising dan lebih menjimatkan energi.

Dengan satu sentuhan tombol, Power Cool meniup udara sangat sejuk ke dalam peti sejuk untuk menyejukkan bahan makanan atau minuman kegemaran anda dengan cepat. Power Freeze menghantar udara sejuk dengan cepat ke dalam peti sejuk. Ia bagus untuk membekukan atau memadatkan makanan beku dan membuat ais.

Peti ais 2 pintu side by side ini memiliki kapasiti 511L dengan berat 99kg.

Anggaran harga French Door with Twin Cooling, 511L (RF48A4000B4/ME) ialah RM4,200.00.

3. Side by Side with Large Capacity (SpaceMax), 680L (RS62R5001M9/ME)

Peti ais 2 pintu side by side with large capacity
Side by Side with Large Capacity (SpaceMax)

Peti ais 2 pintu ini dilengkapi dengan Teknologi SpaceMax™ yang unik membolehkan dinding menjadi lebih nipis dengan menggunakan penebat kecekapan tinggi yang kurang. Ini mewujudkan lebih banyak ruang penyimpanan tanpa meningkatkan dimensi luaran atau mengurangkan kecekapan tenaga.

Dilengkapi dengan Sistem All-around cooling yang sentiasa memeriksa suhu dan mengeluarkan udara sejuk. Ini menyejukkan peti sejuk secara sekata dari sudut ke sudut, jadi setiap bahan makanan kekal segar lebih lama.

Peti ais ini memiliki kapasity 680L dengan berat 101kg.

Anggaran harga Side by Side with Large Capacity (SpaceMax) ialah RM3,900.00

Peti Ais 2 Pintu Sharp

1. Pelican Refrigerator 610L (SJP682MFGK)

peti ais 2 pintu Sharp Pelican 610L
peti ais 2 pintu Sharp Pelican 610L

Peti ais ini dilengkapi dengan Teknologi Plasmacluster membersihkan udara di dalam peti sejuk, mewujudkan ruang penyimpanan makanan yang bersih. Ia mengurangkan tahap bahan cemar yang tidak diingini dan bau yang tidak menyenangkan untuk memberikan kebersihan yang lengkap, memberikan anda ketenangan fikiran. Ia juga menjadikan molekul air yang masuk ke dalam peti sejuk menjadi lembapan, menghalang kekeringan makanan.

Kawalan suhu yang tepat dengan J-Tech Inverter menggunakan 36 langkah penyejukan langkah. Menyejukkan lebih cepat, meminimumkan bunyi bising dan mengurangkan penggunaan tenaga sambil memberikan lebih penjimatan untuk poket anda.

Anggaran harga peti ais 2 pintu Sharp Pelican 610L ialah RM4,250.00

2. Sharp Side by Side Refrigerator 620L (SJX639GK)

Peti ais 2 pintu Sharp side by side

Peti ais ini memiliki fitur:

 • Multi Air Flow
 • External LED Control Panel
 • Tempered Glass Shelf
 • Quick Cooling
 • Quick Freezing

Dilengkapi dengan Inverter technologi yang membuat lebih jimat energi dan membuat makanan dan minuman tetap segar.

Anggaran harga peti ais ini ialah RM3,999.00.

Peti Ais 2 Pintu Panasonic

1. 2-Door Inverter Top Freezer Refrigerator (NR-TX461BPSM), 450L

peti ais 2 pintu Panasonic NR-TX461BPSM
Panasonic NR-TX461BPSM

Makanan yang sihat bermula dengan makanan di dalam peti sejuk anda. Peti sejuk Panasonic menyokong gaya hidup sihat segar setiap hari. Ini bermakna menikmati sayur-sayuran segar dan kaya dengan kelembapan daripada udara bersih yang berterusan di sekeliling makanan.

Peti sejuk ini dilengkapi dengan Sensor ECONAVI pintar yang mampu memastikan makanan dan minuman anda sentiasa segar. Selain itu, Panasonic NR-TX461BPSM mempunyai reka bentuk minimalis dan moden.

Kapasity dari peti ais ini adalah 450L dan anggaran harganya ialah RM2,759.00

2. Inverter Bottom Freezer Refrigerator (NR-BC360XSMY), 358L

peti ais 2 pintu panasonic NR-BC360XSMY
Inverter Bottom Freezer Refrigerator NR-BC360XSMY, 358L

Prime Fresh membekukan daging dan ikan dengan ringan pada lebih kurang. -3°C.
Makanan beku lembut dengan cara ini mengekalkan kesegaran selama kira-kira 7 hari, tanpa perlu dicairkan.

Pilih mod Prime Fresh+ untuk membekukan makanan secara lembut kira-kira empat kali lebih pantas.
Anda boleh menyimpan lebih banyak lagi dengan kemas karena kapasiti penyimpanan 78% lebih besar.

Peti ais ini menggunakan ECONAVI yang berfungsi kawalan kuasa yang sesuai mengikut data ramalan untuk mengurangkan sebarang penggunaan tenaga yang membazir.

Kisaran harga peti ais ini ialah RM2,449.00

Peti Ais 2 Pintu Midea

1. Inverter Quattro 2 Door Refrigerator (MDRT346MTB28), 280L

Peti ais 2 pintu Midea MDRT346MTB28
Peti ais 2 pintu Midea MDRT346MTB28

Smart sensor built in khusus mendeteksi turun naik suhu luaran untuk mengekalkan suhu penyejukan dalaman yang optimum untuk kesegaran yang lebih lama. Pemampat Inverter dalaman yang sangat cekap memastikan penjimatan tenaga yang optimum.

Peti ais ini memiliki kapasity 280L dengan anggaran harga RM1,112.00.

2. 2-Door Refrigerator MD-333V, 300L

Peti Ais 2 pintu Midea MD-333V
Peti Ais 2 pintu Midea MD-333V

Spesifikasi:

 • Multi Air Flow System
 • Interior LED Light
 • 2L Bottle Rack
 • Temperature Control Panel
 • Detachable Ice-Maker
 • Green Ion Deodorizer
 • Recessed Handles
 • Adjustable Leg

Peti ais ini memiliki kapasity 300L dengan anggaran harga RM1,069.00


Peti ais 2 pintu yang disarankan di atas semuanya dilengkapi inverter supaya anda dapat jimat untuk jangka masa panjang. Lagipun, harga peti ais tanpa inverter tak banyak beza dengan peti ais 2 pintu inverter.

Apa pun pilihan anda, pilih lah mengikut bajet dan bersesuaian dengan ruang rumah. Jika ruang terlalu kecil, anda boleh pilih peti ais mini.

admin Pelajar yang suka berkongsi pengalaman

Peti Ais Mini

admin
2 min read

Leave a Reply

Your email address will not be published.